Beginner

 • Waarom dit bestandstype?                                         Het aanleveren van je document als PDF biedt veel voordelen. Ten eerste blijft de opmaak altijd hetzelfde waardoor objecten niet kunnen verspringen en de kwaliteit behouden blijft. Daarnaast heb je de zekerheid dat het bestand niet aangepast kan worden en dat lettertypes behouden blijven. Zo kom je dus nooit voor verrassingen te staan.
 • Hoe kan ik bestanden omzetten naar PDF?                     
  Het omzetten kan heel eenvoudig en op verschillende manieren:
  • Via Microsoft Office (o.a. Word): ga naar opslaan als. selecteer PDF als bestandstype en klik op opslaan. Wil je er helemaal zeker van zijn dat de kwaliteit zo hoog mogelijk blijft? Kijk dan bij handige tips hoe je de juiste kwaliteitsinstellingen kunt selecteren.
  • Pages: ga naar archief > exporteren naar > PDF. Kies vervolgens voor kwaliteit best.
  • Openoffice: ga naar bestand > exporteren als PDF. Selecteer deverliesvrije compressie (voor afbeeldingen), bladwijzer exporteren mag aanblijven en kies voor standaard lettertypen inbedden. Klik tot slot op exporteren.
  • Online converteren: via deze link kun je het bestand online omzetten naar PDF. Houdt er rekening mee dat het converteren even kan duren en controleer het bestand op mogelijke veranderingen in de layout.
  • Student-print: onze website zelf beschikt ook over een tool die het bestand automatisch overzet naar PDF. Toch raden wij aan om zelf je bestand om te zetten naar PDF om layoutfouten te voorkomen.
 • Lettertypes inbedden                                                       
  Wanneer je je bestand omzet naar PDF is het belangrijk om de gebruikte lettertypes in te bedden. Op deze manier ben je er zeker van dat er niets in je bestand veranderd. Dit doe je door naar de Office-knop te gaan. Selecteer vervolgens opties voor word en ga dan naar de tab opslaan waar je kwaliteit behouden bij het delen van dit document en lettertypen in het bestand aanvinkt. 

 

 • Bij Student-print reiken de formaten die wij kunnen leveren van 55x85 mm (visitekaart) tot B0. Wil je weten wat de standaardformaten zijn? Klik dan hier. Naast deze standaardformaten is het ook mogelijk om maatwerk te bestellen, dit kun je in de bestelmodule aangeven. Let op bij maatwerk: lever je bestand op het juiste formaat aan of in dezelfde verhoudingen, anders ontstaan er witranden na het schalen.
 • Hoe kun je het juiste formaat instellen?                            
  • Microsoft Office programma's: ga naar pagina-instellingen. De volgende opties komen in beeld: marges, afdrukstand, formaat en kolommen. Kies voor de optie formaat om de gewenste afmetingen te kiezen. Voor een afwijkend formaat kies je voor de laatste optie.
  • Pages: linksboven in de navigatiebalk kun je kiezen voor document waarna er een venster verschijnt met de opties printer en papierformaat en paginarichting Als je klikt op printer en papierformaat en kiest voor de tweede balk, kun je de gewenste afmetingen invullen. Onder het andere kopje kun je eventueel nog kiezen of je de pagina's liggend of staand wil hebben
  • Adobe Photoshop: ga naar afwerking of bewerken. Kies voor transformatie en da voor schalen waar je het gewenste formaat kunt invoeren. 
  • Adobe InDesign: voordat je begint met opmaken, kun je aangeven welk formaat het bestand moet wrden. Dit doe je door linksboven te klikken op document, dan voor nieuw en vervolgens voor document. Bij documentinstelling kies je voor een standaardformaat of kun je zelf je afwijkende formaat invullen.
 • Wij schalen de bestanden die niet op het bestelde formaat zijn aangeleverd. Het Amerikaanse letterformaat is verradelijk: dit is namelijk korter en breder dan een A4. Er zullen na het schalen witte randen ontstaan als de verhoudingen niet gelijk zijn. Kijk goed naar de preview of er geen witte randen om het bestand zitten en er geen delen wegvallen.

Het zou erg jammer zijn als er een deel van je bestand wegvalt op de prints. Wij raden daarom een marge (vooral voor tekst) aan van 7,5 mm om dit te voorkomen. Dit is van toepassing op randloze, maar ook op niet-randloze bestanden. Ook als je een boek bestelt, is het belangrijk om op de marges te letten. Een garenloos boek kan namelijk niet volledig opengeslagen worden omdat het binnenwerk aan de cover wordt gelijmd. Let daarop bij het maken van het ontwerp! In de preview kun je zien of alles goed is aangeleverd.

Heb je een paginavullend ontwerp? Bijvoorbeeld een foto die tot de rand loop of een gekleurde pagina? Dan kies je voor randloos! Wij zullen het bestand op een groter formaat printen en snijden naar het eindformaat om witte randen te voorkomen. Na het uploaden verschijnt in de preview een realistisch beeld van het eindresultaat.

Je wilt natuurlijk dat het eindresultaat van hoge kwaliteit is. Zorg dan voor een zo hoog mogelijke resolutie! Wij raden een resolutie aan van 300 dpi (dots per inch). Het kan voorkomen dat er geen afbeelding beschikbaar is met zo'n hoge resolutie. Tip: bekijk het bestand op 100% en op 150% op je beeldscherm. Vind je het bestand acceptabel? Dan kun je de bestelling gewoon plaatsen. Vind je het toch niet zo mooi? Kies dan voor een ander beeld! Wij kunnen de resolutie helaas niet verbeteren.

 • MAT GELAMINEERDE COVER

  Gepubliceerd op 07 April 2020

  Naast een glossy cover kun je nu ook kiezen voor een mat gelamineerde cover. Deze matte lamineerlaag is 43um dik en wordt aan de buitenzijde van de cover toegepast. De laag zorgt voor een clean en strakke uitstraling van de boeken.

 • PLAATS JE EIGEN LOGO OP HET VERZENDLABEL

  Gepubliceerd op 04 April 2020

  Wil je niet onze informatie op het verzendlabel en vind je een kaal label ook wat saai? Vanaf heden bieden wij de mogelijkheid aan om jouw eigen logo te laten plaatsen op je bestelling!

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Eindelijk echte mensen, geen chatbots. Supersnelle service!

  2 dagen geleden door Jozias

  Mijn bestelling bij Printenbind was in eerste instantie niet helemaal compleet. Ik had van 1 exemplaar te weinig ontvangen. Via de chat had ik binnen 1 minuut met een medewerker contact die meteen voor mij aan de slag ging. De volgende werkdag had ik...

 • Ik ben heel tevreden over Printenbind.

  2 dagen geleden door Louise

  Ik ben heel tevreden over Printenbind. Wat ze afleveren ziet er heel nettjes en verzorgd uit. Ook als je de draad op de website ff kwijt bent of het werkt ff niet zoals je zou willen... ze staan meteen klaar om je verder te helpen.

 • Goed product

  2 dagen geleden door Marion

  Goed product

Bekijk meer klantenbeoordelingen